Федерален съдия в Калифорния отхвърли иск, подаден от  компанията X

...
Федерален съдия в Калифорния отхвърли иск, подаден от  компанията X
Коментари Харесай

Платформата X на Илон Мъск загуби дело срещу Bright Data заради извличане на данни

Федерален арбитър в Калифорния отхвърли иск, подаден от  компанията X на Илон Мъск против израелската Bright Data, в дело, обвързвано с извличането на обществени онлайн данни и тяхното уместно потребление., заяви

X( бившTwitter), съди Bright Data, като твърди, че компанията „ изстъргва данни от X “ и ги продава, „ употребявайки комплицирани механически ограничения, с цел да избегне технологията за битка със стъргането на X Corp. “. X също по този начин твърди, че компанията е нарушила нейните условия за прилагане на услугата и авторските права.

Скрапирането на данни се прави, когато автоматизирани стратегии претърсват обществено налични уеб страници, с цел да събират данни, които по-късно могат да бъдат употребявани за необятен набор от цели, в това число за образование на модели на изкуствен интелект и ориентиране на онлайн реклами. Практиката по принцип е законна в Съединени американски щати, когато е обвързвана с остъргване на обществено налични данни, според решение от 2022 година, което постави завършек на продължителна правосъдна борба с присъединяване на LinkedIn.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР